Cytrusy dla odporności
https://exeller.be/produkt/exelsoy-950m-izolat-bialka-sojowego-do-odzywek/
Owoce cytrusowe należą do najbardziej cenionych ze względu na smak. Są orzeźwiające, można z nich produkować pyszne soki.
Kto nie lubi soku pomarańczowego? Trudno znaleźć takie osoby. Cytrusy są przy tym owocami bardzo zdrowymi i bogatymi w naturalną witaminę C.
Jest ona obecna w cytrynach, pomarańczach, grejpfrutach, a także limonkach. Zjadając świeże pomarańcze dostarczamy sobie sporej dawki jednej z najważniejszych witamin, mającej ogromny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego człowieka.
Warto zatem korzystać z sezonu na owoce cytrusowe, zwłaszcza że nie należą one do drogich. Na polskim rynku dominują głównie te sprowadzane z Hiszpanii, Grecji czy Włoch.
Ze względu na stan klimatu nie ma na razie szans na ich hodowlę w naszym kraju, jednak import działa bardzo sprawnie. Inne smakowite cytrusy, po które również warto sięgać, to mandarynki i klementynki.
Najłatwiej kupić je u nas w okresie zimowym, zwłaszcza w okolicach świąt Bożego Narodzenia. Są słodkie, smaczne i bogate w wartości odżywcze.