Naturalne witaminy
Spożywając wysokiej jakości produkty dostarczamy naszemu organizmowi wielu cennych składników. Chodzi nie tylko o białko czy węglowodany, ale również minerały i witaminy.
Eksperci podkreślają, że najbardziej wartościowe są te, które pochodzą prosto z natury, a więc przede wszystkim zawarte w jarzynach, owocach i w nieco mniejszym stopniu w mięsie. Jeśli więc chcemy mieć witamin pod dostatkiem, korzystajmy z dobrodziejstw nieprzetworzonych lub nisko przetworzonych produktów, zwłaszcza rolniczych.
Spożywając pyszne produkty sprawiamy, że nasz organizm jest zdrowy. Ważne, aby pochodziły one ze sprawdzonych źródeł.
Warzyw, owoców i zbóż nie powinno zabraknąć w diecie każdego dorosłego człowieka, ale także dziecka. Należy zadbać o to, aby małych ludzi przyzwyczajać do takiej żywności od najmłodszych lat.
Dzieci nie zawsze witają z entuzjazmem nowinki, a smak niektórych warzyw i owoców może je bardzo zaskoczyć. Dlatego im wcześniej zaserwujemy im naturalne witaminy, tym lepiej.
Warto dać maluchom przykład i z apetytem zjadać to samo.