Francuskie ślimaki – polski produkt

Francuskie ślimaki – polski produkt
www.elzbietaachinger.pl

Niewątpliwie jednym z bardzo burzliwych tematów w kontekście eksportowanych towarów jest sprzedaż polskich ślimaków do innych krajów.

Szczególnie problem ten dotyczy odbiorców z Francji, którzy mają obiekcje przed importowaniem tego cennego dla nich produktu.

Niemniej jednak ze względu na duże zapotrzebowanie, eksport w Polsce kwitnie.

Warto zwrócić, zatem uwagę, że to właśnie nasze winniczki posiadają odpowiednie walory smakowe, idealną konsystencję mięsa, a zatem ich jakość idealnie pasuje do wszelkich potraw.

Pamiętajmy jednak, że towar ten nie tylko odnajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym, bowiem z jaj ślimaka wytwarza się cenny i luksusowy produkt, jakim jest kawior.

Podobnie jak śluz ze ślimaka, odnajduje wartościowe zastosowanie.

Jego cenne właściwości mają działanie lecznicze, zatem wykorzystywany jest jako składnik leków.

Warto zwrócić uwagę, że eksport tej części składowej ślimaka niezbędny jest w produkcji specjalistycznych kosmetyków.